Hlavní navigace

OCZ Enyo: externí SSD s USB 3.0

4. 5. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

V současnosti není mnoho uživatelů, kteří by vlastnili regulérní SSD zařízení. O to více překvapí představený počin společnosti OCZ, která se rozhodla vyrobit externí SSD s rozhraním USB 3.0 a pochopitelně i nadstandardními rychlostmi čtení a zápisu.

OCZ Enyo bude dostupné ve třech variantách: 64GB, 128GB a 256GB. Zařízení je postaveno na MLC NAND flash pamětech, v útrobách skrývá 64MB vyrovnávací paměť a k počítači jej připojíte přes již zmíněné USB 3.0. Rychlosti čtení a zípisu jsou u dvou největších verzích rovny 260 MB/s a 200 MB/s, menší 64GB varianta dosáhne na „pouhých“ 225/135 MB/s. Reálnější jsou však rychlosti při souvislém zápisu, kdy se větší duo zastaví na hodnotě 150 MB/s, menší kousek pak na 40 MB/s.

Novinka by se měla objevit na trhu v průběhu tohoto měsíce, bohužel však neznáme prodejní cenu ani nic konkrétnějšího. I tak je ale jasné, že si OCZ nechá za svůj produkt náležitě zaplatit – vždyť jeho výkon je někde poblíž nejlepších SSD s řadičem SandForce, který je považován za dnešní absolutní špičku.

Zdroj: Fudzilla

Autor článku