Hlavní navigace

OCZ na IDF: nové SSD Vector s řadičem Indilinx Barefoot 3. Už to není Marvell

13. 9. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jak jste zřejmě již pochopili, na tento týden probíhající konferenci Intel Developer Forum nepředstavuje prototypy chystaných produktů pouze Intel, ale i další výrobci hardware (jmenovitě třeba Western Digital). Redaktoři serveru Engadget narazili na zastoupení OCZ a vyfotili si nové SSD s názvem Vector, které ve vyšším cenovém segmentu nahradí Vertex 4.

Nejspíš nemusíme připomínat, že OCZ minulý rok odkoupilo společnost Indilinx, který je od té doby dodavatelem řadičů pro ty nejvýkonnější a nejdražší SSD z nabídky firmy. A zatímco Everest a Everest 2 (použitý ve Vertexu 4) byly původně řadiče od Marvellu a Indilinx pro ně pouze vytvořil upravené firmware, OCZ Vector bude mít opět „pravý“ Indilinx, konkrétně Barefoot 3. Společnost se již v červenci nechala slyšet, že výroba se již rozjíždí, vydání by tedy mělo být za dveřmi (oficiálně ve čtvrtém čtvrtletí).

 

O novém řadiči je zatím známo pouze to, že je postaven okolo 400MHz jádra architektury RISC, který si Indilinx licencoval neznámo odkud, a že bude podporovat rozhraní SATA 6 Gb/s (což už je ale dnes samozřejmostí). SSD Vector budou k dispozici v kapacitách 256 a 512 GB a budou osazeny MLC NAND Flash čipy vyrobenými 20nm postupem.

Zdroj: Engadget

Byl pro vás článek přínosný?