Hlavní navigace

OCZ: ztráta milionů dolarů a nový model do portfolia

12. 10. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

OCZ Technology dodalo dnes médiím své finanční výsledky za druhý kvartál fiskálního roku 2011, tříměsíční perioda byla ukončena k datu 31. srpna/augusta 2010. Společnost vykázala příjem 38 milionů amerických dolarů, ztráta necelých osmi milionů však nemůže být brána za výraznější úspěch.

Přesto nemusí OCZ hned věšet hlavu, povzbuzující jsou výsledky co se SSD zařízení týče. Ta jdou víceméně „na dračku“, za jediný kvartál se dodávky zvýšily o 265 % (z 15 000 kusů měsíčně na 54 000) a zvýšená poptávka by měla růst stále dál a dál. Důvodem je netrpělivost zákazníků a také zvýšená důvěra, přeci jen SSD tu již jsou nějaký ten pátek a velké množství dětských nemocí se podařilo vyřešit. Prodej se také pozitivně projevil na příjmu, jenž se zvýšil o 51 % (z 13 milionů dolarů na 20 milionů).

CS24

Výrobce má i do budoucna smělé plány, poté co víceméně vycouval z nepříliš rentabilního DRAM segmentu trhu se naplno věnuje právě SSD. Již tak slušně nabité portfolio rozšíří nová OCZ Deneva, která disponuje tím nejlepším řadičem, který dnes známe; ano, řeč je o SandForce SF-2500, i díky němu se můžeme těšit na rychlosti 500/500 MB/s a podporu SATA 6 Gb/s. Novinka by se měla objevit na trhu začátkem roku 2011, cena bude jistě odpovídat nadstandardnímu výkonu.

Zdroj: TC Magazine & techfresh.net

Autor článku