Hlavní navigace

Odcizený počítač s Chrome OS dálkově naleznete či vymažete obsah

12. 5. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Mobilní operační systémy již docela běžně obsahují funkce pro vzdálené vymazání obsahu zařízení, případně pro nalezení. Nejinak je tomu v Androidu. Google má ovšem ještě jeden operační systém, jenž nasazuje na mobilní zařízení. Chrome OS pohání stále větší počet Chromebooků, které letos dokazují, že spotřebitele zaujaly.

Výrobci teď na trh uvádí nové modely skoro jako o život. Známý šiřitel nejčerstvějších novinek ve Chromu, François Beaufort, potvrdil, že Chrome OS se přidá a nabídne uživatelům možnost vzdáleného smazání obsahu v laptopu. Pakliže jej ztratíte, případně vám bude ukraden, citlivých dat se na dálku pomocí webové stránky zbavíte.

 

K takovému kroku se logicky odhodláte tehdy, kdy se šance na nalezení přístroje sníží na naprosté minimum. S nalezením vám bude Chrome OS nově nápomocen zrovna tak. Bez GPS ovšem nebude zjišťování polohy ani zdaleka tak přesné. Budete-li mít štěstí, bude stačit laptop uzamknout, než ho získáte.

MMF24

Poslední a nukleární možností bude kompletní smazání obsahu, což lze současně interpretovat jako poslední rozloučení s počítačem. V tuto chvíli funkce nepracují, ale zanedlouho je aktivujete příkazem –enable-consumer-management. Během několika měsíců by již vzdálená správa měla být normálně dostupná.

Zdroj: +François Beaufort via Chrome Story