Hlavní navigace

Ode dneška mohou Windows 8 stahovat předplatitelé MSDN a TechNetu (oživeno)

15. 8. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Oživeno:

Odkazy ze stažení jsou již aktivní, takže se můžete pustit do díla. V počáteční fázi se ale MSDN a TechNet potýkají s velkým náporem, takže se vám stahování nemusí hned vydařit. Česká verze Windows 8 ke stažení podle našich infromací není, pouze anglická. Jazyk by nicméně měl jít přepnout po instalaci pomocí vestavěné funkce.

Původní zpráva:

Běžní smrtelníci si na Windows 8 počkají až do 26. října, avšak šťastní předplatitelé MSDN a TechNetu mají k čerstvě dokončenému operačnímu systému přístup od dnešního dne. Brzká dostupnost jim byla přislíbena již dříve. Dává to smysl, neboť se vývojáři a IT profesionálové potřebují s novou generací Windows seznámit o trochu dříve než obyčejní domácí uživatelé a pracovníci ve firmách. Přípravy na nasazení Windows 8 budou záhy zahájeny, ze strany firem nicméně není očekáván příliš velký zájem.

Podniky se s největší pravděpodobností budou držet Windows 7, které všichni dobře znají a obecně jde o povedený a odladěný systém. Náklady na trénování personálu, aby se naučil s revolučními Osmičkami zacházet, nebudou úplně zanedbatelné. Také doma budou zřejmě uživatelé zápasit a novým prostředím, které se doplňuje se starým. Lepší pozici budou mít majitelé tabletů, především těch s Windows RT, kde na desktop není kladen důraz, tudíž se do popředí dostává především dotekové prostředí Metro.

 

Pokud tedy patříte k těm, kteří mají přístup k MSDN nebo TechNetu, sledujte dnes odkazy ke stažení Windows 8. Od 16. srpna pak budou mít k produktu přístup další skupiny, mj. členové Microsoft Partner Network.

CS24

Windows 8

Zdroj: Neowin