Hlavní navigace

Odhalující průzkum: téměř polovina Čechů používá smartphone v koupelně či na záchodě

29. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Vodafone si nechal vypracovat průzkum na velmi zajímavé téma – jak moc jsou smartphony používány na českých toaletách a koupelnách. Klasickým tiskovinám prý skoro odzvonilo.

Ještě před boomem chytrých telefonů bylo zvykem na onu místnost přibrat zábavný časopis či reklamní letáky čerstvě vybrané ze schránky. To už ale pro rok 2011 a už vůbec ne pro mílovými kroky blížící se rok 2012 neplatí. Nyní je na toaletách in hrát hry, bavit se zábavnými videi či komentovat kamarádův status. Takto nabízený čas využívá 44 % respondentů.

Z nich 44 % na toaletě i SMSkuje, telefonování se nebojí třetina dotazovaných. A zde si dovolím uvést text přímo z tiskové zprávy: „Ti, kteří si z oné místnosti vyřizují ať už pracovní či soukromé hovory, se většinou snaží, aby člověk na druhé straně nepoznal, kde se právě nacházejí. Bezmála 70 % z nich proto splachuje až po ukončení hovoru, další splachují opatrně nebo při splachování přikrývají mikrofon na mobilu rukou.“

Smartphone

Ti, kteří smartphonům stále nepropadli, se na toaletě jinak věnují kouření, luštění křížovek a sudoku, či si broukají do rytmu. Do koupelny si mobil bere 46% respondentů a to nejčastěji za účelem poslechu hudby. Velká část z nich se ale taktéž věnuje aktivitám na sociálních sítích. Hovory si vyřizuje 40 % dotazovaných, SMS zprávy zasílá 31 %.

Průzkum taktéž vyvrátil domněnku (pomluvu), že toalety či koupelny slouží k tajné komunikaci. Tajným hovorům či zprávám se v těchto místnostech oddává pouze 12 % účastníků. Tyto činnosti s sebou však nesou i jisté riziko nehod, které v průzkumu nebyly opomenuty:

KL24

  • Sedm procent respondentů někdy zachraňovalo utopený mobil přímo z toalety.
  • Deseti procentům uživatelů už smartphone někdy spadl do plné vany.
  • Lidé nejvíce litují ztráty kontaktů a zničení přístroje samotného.
  • Třetina respondentů by proto na toaletách uvítala držáky na mobily.

A jak to máte s kombinací smartphone a toaleta/koupelna vy? Dáváte raději stále přednost starým dobrým tiskovinám, či jste „revolucí“ již prošli také?

Zdroj: TZ

Byl pro vás článek přínosný?