Hlavní navigace

Odstraňte si šipky ze zástupců ve Windows

23. 3. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pravděpodobně nejrychlejším způsobem, jak šipky ze zástupců odstranit, je využití jednoduchého nástroje Vista Shortcut Overlay Remover 2.0. Ten šipky dokáže změnit, vypnout a v případě potřeby i obnovit, bohužel jen v 32bitové verzi systému. Stáhnout ho můžete například ze serveru Softpedia. Jeho instalace je velmi jednoduchá, pouze v jejím průběhu budete vyzváni k potvrzení výzvy nástroje UAC.

Po dokončení instalace program spusťte, opět potvrďte výzvu UAC a zatrhněte jednu z následujících možností:

  • Arrow – tato volba zobrazí u zástupců standardní velkou šipku,
  • Light Arrow – nastaví malou šipku, která tolik nezasahuje do samotné ikony zástupce,
  • Custom Arrow – v tomto případě si nastavíte zobrazování vlastní podoby šipky. Pokud zatrhnete tuto možnost, klepněte na tlačítko Select a zvolte vlastní obrázek šipky nebo jiného znaku ve formátu .ico,
  • No Arrow – vypne zobrazování šipek.

Pokud chcete šipky odstranit, zvolte samozřejmě možnost No Arrow. Nastavení potvrďte klepnutím na tlačítko Apply. Budete dotázáni, zda se chcete z účtu odhlásit – změny se totiž projeví až po opětovném přihlášení. Klepněte tedy na Ano.

Zmenšená podoba šipek vypadá následovně:

MMF24

Pamatujte, že pokud šipky odstraníte, budete mnohem obtížněji rozeznávat, která z ikon na ploše představuje zástupce a která nikoliv. Zjistíte to tak, že na ikonu klepnete pravým tlačítkem a z místní nabídky zvolíte Vlastnosti. Pokud jde o zástupce, bude se v dialogovém okně nacházet také stejnojmenná záložka.