Hlavní navigace

Office 15 budou mít dotykový režim

27. 2. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pokud jste sis stále říkali, jak (špatně) se budou nová Office ovládat na dotykovém zařízení, nyní si onu otázku konečně můžete přestat klást. V několik málo zveřejněných materiálech jsme viděli (ve výchozím stavu) minimalizovaný Ribbon a lehkou transformaci uživatelského prostředí ke hranatému stylu Metra. Co nám ale unikalo? Jedno maličké tlačítko, které podle popisku skrývá blíže nespecifikovaný dotykový režim. To by znamenalo, že aplikace půjde přepnout do nějakého zvláštního a prstem snadno ovladatelného režimu.

Prozradilo to několik lidí, kteří se dostali k Office 15 Technical Preview (a zavázali se slibem mlčenlivosti). Technologická ukázka dokonalá být nemá a podle všeho ani není, zatím v ní uvedený režim nefunguje, tlačítko jej totiž vůbec neaktivuje. Přesto je jasné, co bude dělat, až bude funkcionalita produktu kompletní a plně zpřístupněná. Spokojení by tak měli být jak uživatelé s počítačem bez dotykové obrazovky, tak majitelé tabletů. Obrázek se shoduje s tím, co jsme před pár dny viděli, takže se zdá, že nejde o nepravdivé informace.

Zmáčknutí tlačítka by mělo zvětšit celý Ribbon a ostatní ovládací prvky. Širší rozestupy mezi prvky zajistí, že se neuklepnete. Na ukázku si bohužel asi ještě počkáme, možná až do léta, kdy vyjde další ukázková verze Office 15. Ostré vydání se plánuje stihnout do konce letošního roku. Oficiální název kancelářského balíku zůstává zatím rovněž neodhalen.

Zdroj: ZDNet | The Verge