Hlavní navigace

Názor k článku Tyhle aktualizace byly poslední. V říjnu skončila podpora Office 2010 a Office 2016 pro Mac od gi - Chápal bych varování od někoho, kdo opravdu ví,...

  • 16. 10. 2020 23:31

    gi

    Chápal bych varování od někoho, kdo opravdu ví, jaké konkrétní chyby v produktu jsou. Jestli jsou zneužitelné vzdáleně nebo lokálně, jak závažné jsou a při jaké operaci se mohou projevit, jak je reprodukovat. U MS Office v domácnosti asi vzdálené zneužití nehrozí (neběží server služba, která poslouchá na portu) a lokální hrozí jen tehdy, pokud si chcete otevřít .xls soubor s makry, kde by měl být klíč k pirátské kopii hry, kterou jste si právě pokoutně stáhl, a antivir vám takový soubor, jako na potvoru, neodchytil.

    Vy se ve všech článcích o nových SW produktech (většinou z MS světa) vždycky jen omezíte na obecná prohlášení, která vlastně jen kopírují "bububu" prohlášení tvůrce produktu, který tím sleduje to, aby donutil přejít co nejvíce zákazníků na novou (popř. předplacenou) verzi produktu.

    Měl byste být na naší straně, straně koncových spotřebitelů, a říct: Žádný stres a nohy v teple. Aktualizace sice už nebudou, ale pokud nebudete bezhlavě otevírat podezřelé soubory s vypnutým antivirem, jste s největší pravděpodobností v pohodě. A pokud byste byli opravdu paranoidní, nainstalujte si MS Office do VirtualBoxu, který nebude mít přístup na Internet a bude s hlavním systémem sdílet pouze adresář se souborem.