Hlavní navigace

Office 2013: přímá editace dokumentů ve formátu PDF ve Wordu

2. 7. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nejprodávanější a velmi oblíbená kancelářská sada Microsoft Office to brzy dotáhne do dalšího přelomového vydání. Redmondští hodlají přepracovat vzhled aplikací do stylu Metra. Nebude zde chybět ani dotekový režim, díky němuž bychom měli být schopní balík používat i na tabletech. Ribbon nicméně nezmizí, prostředí tedy bude stále rozdělené kartami. Navíc, Windows RT budou některé aplikace z Office 2013 obsahovat v základní výbavě. K novým funkcím se přidá nejen prohlížení dokumentů ve formátu PDF, dokonce rovnou i jejich editace. Od verze 2007 jsme zde mohli alespoň ukládat do PDF.

 

V připravovaných Office 2013 nebudete potřebovat doplněk, protože již v základu bude možné pédéefka upravovat. Pokud jde o pouhé zobrazení, aplikaci k procházení dokumentů nám nabídnou i Windows 8, Adobe Reader to tedy bude mít v budoucnu těžké. Pokud nicméně budete mít v počítači nejnovější kancelářskou sadu od Microsoftu, budete tím pádem mít po ruce rovněž nástroj k úpravám. Office 2013 přirozeně obstarají také samotné prohlížení. V současnosti nemůže PDF upravovat každý domácí uživatel, nová funkce ve Wordu znamená docela velký obrat. Podle dostupných informací avšak usuzujeme, že možná nepůjde o nic přehnaně dokonalého.

Microsoft sám upozorňuje, že nejlepších výsledků dosáhnete s textovými dokumenty. Jakmile se v PDF budou nacházet obrázky a jiné prvky, konverze nemusí dopadnout nejlépe. Proces bude vypadat zhruba následovně: textový editor vám z PDF nejprve udělá obyčejný dokument a ten vám teprve umožní upravovat. Pak ho opět budete moci převést zpátky do PDF.

CS24

Režim čtení dokumentu ve Wordu 2013; Zdroj: SuperSite for Windows

Zdroj: LiveSide.net