Hlavní navigace

Office 2013: ukázka nových ikon aplikací, betaverze možná vyjde tento týden

2. 7. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nedá se říct, že by současní odpůrci Microsoft Office měli v souvislosti s nadcházející verzí méně důvodů tento kancelářský balík nenávidět. Ribbon zde bude pořád, v dotekovém režimu budou tlačítka ještě větší než dřív. Klasické prostředí nenávratně zmizelo v dáli. Nedávno jsme se dozvěděli, že bude Word obsahovat nejen funkci pro čtení PDF, ale také pro jejich přímou editaci. Tuto a další novinky si ale budeme moci na vlastní kůži vyzkoušet již brzy. Kolují zvěsti, že Redmondští plánují veřejnou betaverzi vypustit do světa někdy v tomto týdnu. Na nejmenované zdroje se odvolává nizozemský web bouweenpc.nl.

 

Microsoft prý betu dokončil, takže by její vydání mělo být na dosah ruky. Mezitím se můžete pokochat dalšími uniklými obrázky. Tentokrát vám můžeme ukázat pár nových ikon. Kancelářský software dostane do vínku nové logo a jak byste mohli čekat, pozadu nezůstanou ani ikony jednotlivých programů. Ty jsou vyvedené přesně ve stylu loga. Jednoduché tvary Office 2013 zkrátka vládnou.

Tip: Office 2013: přímá editace dokumentů ve formátu PDF ve Wordu

Jako první se podívejte na aplikace OneNote. Ikonu doprovází také slogan Keep tabs on your life.

OneNote 2013; Zdroj: LiveSide.net

 

V nižším rozlišení se objevila ještě ikona známějšího a služebně staršího tabulkového kalkulátoru Excel. Tentokrát ale bez sloganu.

Excel 2013; Zdroj: LiveSide.net

 

Pro ikony a loga je typické to, že se skládají z jediného odstínu. Žádné vyumělkované plastické výtvory známější z předchozích let grafický styl Metra nepěstuje. Pro Office 2013 je také typické, že každá ikona obsahuje písmeno charakteristické pro danou aplikaci. Tajemstvím zahalená ikona z videa, které Microsoft dříve zveřejnil na svém blogu Building Windows 8 a později stáhl, patří pravděpodobně poštovnímu klientu Outlook. Písmenko „o“ a poštovní obálka se rozeznat dají.

KL24

 

Zdroj: Neowin | LiveSide.net

Byl pro vás článek přínosný?