Hlavní navigace

Office 2013: WordArt mizí v dáli, Word umí šetřit elektrickou energii a výkon

4. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pokud Microsoft ve svých Office něčím nešetřil, jednalo se o různé efekty. S textem si ve Wordu můžete pohrávat v podstatě donekonečna. Vylepšování vzezření dokumentu dostane nový rozměr v nadcházejících Office 2013. Jistě znáte funkci WordArt. Typické efektní písmo mnozí ve svých dokumentech využívají přespříliš, neboť lidé mají tendenci přehánět. WordArty ale z kancelářské sady zmizí. Myslíte však, že by vám Microsoft sebral možnost jednoduše vytvářet efektně vypadající texty?

Nikoli, nově budete moci staré známé styly aplikovat na libovolné části textu. Jedná se o důležitou změnu, protože původní WordArt byl vlastně vloženým objektem, který se jako text příliš nechoval. Neměli jste k dispozici stejné možnosti jako jinde v dokumentu. Poletující objekty ale svou kariéru ukončí ve prospěch všeobecně aplikovatelných stylů. Textové efekty budou stoprocentně dostupné v novém Publisheru, měli byste je však najít i ve Wordu.

 

Microsoft se rozpovídal také o optimalizaci Office 2013, resp. Wordu, pro Windows RT. Aplikace například po třiceti sekundách přejde do režimu spánku, kdy se její aktivita prakticky zastaví. Textový editor bude skutečně aktivní tehdy, když s ním budete pracovat. Při neaktivitě ušetří výkon i energii v akumulátoru. Redmondští dále předpokládají, že zařízení s Windows RT budou mít obvykle 2 GB operační paměti. I proto Word 2013 sníží své paměťové nároky.

Paměť bude aktivně uvolňovat, když s ním zrovna nebudete pracovat. Konkrétně se jedná o 10 až 35 % paměti. Tato vlastnost platí pro všechny součásti balíku Office.

CS24

Formátování textu ve stylu WordArt; Zdroj: Microsoft

Zdroj: Microsoft 1 | 2