Hlavní navigace

Office 2016 pro OS X je hotová a dostupná předplatitelům Office 365

10. 7. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Během čtvrtka Microsoft oznámil, že dokončil novou řadu svého balíku Office. Konkrétně dodělal Office 2016 pro OS X. Patrně víte, že se současně chystá kancelářský balík formou moderních aplikací pro Windows 10 a dále na podzim dorazí klasické desktopové aplikace pro Windows, a to rovněž pod povědomým názvem Office 2016.

 

Poslední řada kancelářského balíku pro jablečné počítače ale byla starší než varianta pro Windows. Bylo tedy moudré jako první uspokojit právě jablíčkáře. Office 2016 pro OS X jsou aktuálně k dispozici ve 139 zemích včetně Česka a Slovenska, avšak pouze v 16 jazycích. Čeština ani slovenština se mezi nimi nenachází.

Aktuálně si novou Office užijí jen předplatitelé Office 365. Konkrétně jde o tarify Office 365 Home, Personal, Business, Business Premium, E3 a ProPlus. Na pulty obchodů se samostatné licence dostanou až během září. Aplikace zachovaly styl ovládání, pás karet se osvědčil. Oproti předchůdcům však vypadají podstatně moderněji. Microsoft i zohledňuje displeje s vysokou hustotou bodů a funkce specifické pro jablečné prostředí.

" frameborder="0" height="315" width="560">

Ve Wordu majitelé počítačů s OS X nově naleznou ovládací panel pro design rozvržení stránky a vzhledu prvků. Textový procesor dále slibuje snadnou spolupráci s ostatními, k tomu už ovšem budete potřebovat OneDrive. Spolupráci v reálném čase bude podporovat rovněž Word 2016 pro Windows.

MMF24

Microsoft se chlubí, že během vývoje nasbíral 100 000 reakcí od testujících uživatelů. Na jejich popud pak programy vylepšoval. Konečně také využije model předplatného, jenž nabídne vždy aktuální aplikace – nové verze Office pro OS X plánuje vydávat minimálně čtvrtletně. Není ovšem jasné, jestli balíky s novinkami opravdu nechá jen pro předplatitele.

Zdroj: Office Blogs