Hlavní navigace

Office 365: první velká aktualizace

30. 11. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kancelářské aplikace vstupují na dalších 22 trhů. Více vás ale zaujmou informace o novinkách, které můžete vyzkoušet. Office 365 jsou od nynějška vybaveny službou SharePoint Business Connectivity Services, která vám dovolí získat informace z ostatních aplikací. Velmi důležitá je podpora Windows Phone 7.5, odkud se dostanete k dokumentům uloženým v SharePoint Online. Hodně se změnilo v souvislosti se službou SkyDrive. Jejím prostřednictvím lze snadno sdílet dokumenty doslova s kýmkoliv. Do cloudového úložiště soubory nahrajete přetažením do okna prohlížeče, a to díky HTML5.

Administrátoři mohou zase resetovat hesla pomocí textové zprávy či e-mailu. Kdo ovšem cloudovou kancelář využívá? 90 % platících zákazníků představují malé podniky do padesáti zaměstnanců. Trochu nekonkrétně zní zmínka o tom, že 41 ze 100 největších a nejznámějších světových značek cloudové Office používá. Sami se podívejte na pěknou infografiku přímo od Microsoftu:

Čím že se to Office 365 liší od klasických Office? Pokud jste o nich ještě neslyšeli, vezte, že jde o kancelářskou sadu operující v cloudu. Běžné Office jsou aplikace, které normálně nainstalujete na počítač, zatímco v případě Office 365 využíváte výhody cloudu. Nevyplatí se ani tak pro jednotlivce, jako spíše pro podniky, kde se lépe využijí všechny funkce. Výhodné je, že si nemusíte kupovat hardware, platíte jen paušální poplatky Microsoftu, který má na starosti bezproblémový provoz svých datacenter.

Zdroj: Microsoft