Hlavní navigace

Office Online a pro iOS zavádí podporu alternativních cloudových úložišť

18. 2. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft na podzim uzavřel partnerství s Dropboxem, takže se toto populární cloudové úložiště stalo první alternativou pro ukládání dokumentů z Office. Do té doby jste mohli používat maximálně domácí OneDrive, byť se jedná stále o nejlepší volbu z důvodu propojení s Office Online. Nebo to aspoň platilo.

Office se otevírá úložištím třetích stran

Na svém blogu dali Redmondští zřetelně najevo, že chtějí, aby lidé pro práci s dokumenty vždy používali Office. Proto činí něco, co by v minulosti opět nikdy neudělali. Office pro iOS začínají podporovat další úložiště, která se budou integrovat do nabídky Locations. Budete tak moct otevírat a ukládat dokumenty z jiných úložišť.

 

Stejná funkce později dorazí do Office pro Android a Windows 10. Zrovna tak se objeví v Office Online. Pro začátek ukládání a otevírání dokumentů ve webové kanceláři budou podporovat Box, Citrix a Salesforce. Uvidíme, jestli projeví zájem také další poskytované, ale dá se očekávat, že ano. Snad na Google. Microsoft dostává body k dobru a rozšíří se na další platformy.

Office se otevírá úložištím třetích stran

Zdroj: Office Blogs