Hlavní navigace

Názory k článku Office poprvé po 20 letech sdílí základní kód, takže všude nabídne stejné základní funkce

  • 31. 1. 2018 12:01

    Kaz

    Myslím, že je to třeba brát hlavně jako marketing , ostatně jako všechna podobná ohlášení :-).

    Čistě teoreticky ten kód může být skoro stejný, stačilo by, kdyby Office jely v .NET a MS udělal pro Apple plnohodnotný .NET Framework, ve kterém se dají psát už poměrně solidní aplikace, na rozdíl od "hraček" UWP nad .NET Core (vylepšení .NET Core je pravděpodobně jen otázka času, tedy doufám).

    I C++ kód se dá rozumně platformově sdílet, pokud je projekt dobře navrhnut a strukturován a zrovna zmiňované funkce v Excelu problémy dělat nebudou, ty nejsou závislé na platformě (vykreslování, ovládání atd.) a když to přeženu a zjednoduším, tak ten zdroják půjde zkompilovat na čemkoli.

    PS: překlep "nodvé"

  • 31. 1. 2018 14:20

    Black_Fox

    Třeba taková hra v Unity se dá "pár kliknutími" vydat pro Windows, Linux, macOS, iOS a další, takže pokud si jednou napíšou pro danou platformu specifický podvozek, všechno ostatní už může mít stejný kód.

    Tady je úryvek z článku z roku 2014:
    "The goal is to maintain a shared core of intellectual property — the guts of Office — all written in C++ and keep that shared core as large as possible. By doing this, risks of document corruption are reduced. On top of that core, there is a set of native UX appliction programming interfaces."
    (ZDNet - How Microsoft is taking on the cross-platform challenge with Office)

    Podobně tvrdí i obrázek v jiném článku z roku 2014, že PowerPoint sdílí přes 90 % kódu mezi platformami WinRT a Android.
    (ITProtoday - How Microsoft is taking Office cross-platform)