Hlavní navigace

Office pro iPad se nám asi předvedou na konci března i s Nadellovou první řečí

18. 3. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kolem velice úspěšného byznysu Office se pořád něco děje. Microsoft včera uvedl nemálo novinek týkajících se služby OneNote. Ta je nyní kompletně zdarma, včetně klientů pro Windows a OS X. Pár dní předtím zase firma oznámila, že uvede levnější předplatné Office 365 pro jednotlivce. Ještě předtím zase uvolnila Servisní balíček pro svůj zatím poslední kancelářský balík Office 2013 pro Windows.

Tip: OneNote je zdarma pro Windows a OS X. Microsoft oznámil řadu novinek

Teď to vypadá na březnové uvedení očekávané varianty Office pro iPad. Microsoft si totiž na 27. březen naplánoval tiskovou konferenci v San Franciscu. Chce se zaměřit na střetnutí cloudu s mobilním světem. Zahajovací řeč bude mít nový ředitel Nadella, což bude jeho první větší veřejný výstup. Uvedená tiskovka připadá v úvahu, neboť podle mnoha zdrojů bude do konce měsíce odhalena kancelář Office pro iPad.

 

O té se mluví už mnoho měsíců, jenže ačkoli byl software možná z části dokončen, podle předchozích drbů Microsoft vydání pozdržel, aby na trh uvedl nejprve balík pro vlastní platformu Windows 8. Ta by, mimochodem, měla rovněž spatřit světlo světa v tomto roce. Bude to ale před Office pro iPad? Vedení si to dost možná rozmyslelo. Buď jak buď, dočkáme se plnohodnotných nástrojů pro editaci dokumentů.

KL24

Podobně jako varianta pro iPhone bude novinka pravděpodobně zpoplatněna. Microsoft mobilní Office uvolnil pro předplatitele Office 365. Návaznost na dříve představenou strategii by asi očekával každý. Podobně jako nelze předpokládat, že Microsoft uvolní jiné nástroje než Word, Excel, PowerPoint a OneNote.

Zdroj: ZDNet

Byl pro vás článek přínosný?