Hlavní navigace

Office Web Apps 2013 jsou venku. Webová kancelář dostala Metro a kopec funkcí

21. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Omar Shahine z Microsoftu na Twitteru potvrdil, že online kancelářská sada Office Web Apps 2013 už je ve finále. Editor textových dokumentů, tabulek, prezentací a poznámkový blok dostaly nové funkce a lehce pozměněný design, který více zapadá do Metra (Modern UI).

Office Web Apps 2013 jsou venku
Office Web Apps 2013 jsou venku

Webovou verzi Wordu, Excelu, PowerPointu a One Notu najdete na skydrive.cz. Podobně jako Google spojil úložiště Drive (dříve Docs) s kancelářskou sadou, tak i ve SkyDrivu (už také v nové verzi) můžete přímo upravovat uložené dokumenty, aniž byste na počítač museli instalovat další software. Nečekejte plnou funkcionalitu desktopové kanceláře Office 2013, webová verze je vhodná především pro jednoduché úpravy a kolaborační editaci s více uživateli najednou.

Office Web Apps 2013 jste mohli používat už nyní, ale verzi Preview bylo třeba ručně vynutit. Finální verze je teď postupně nasazována do všech účtů. V našem případě se už objevila. Seznam změn a novinek najdete ve starším blogpostu na office.com.

CS24

 

Na Cnews.cz jsme vám už přinesli zkušenosti s dotykovou verzí nové online kanceláře pro iPad. V nejbližší době se podíváme, jak se povedla její finální edice, jak se chová při běžné práci v prohlížeči a které novinky stojí za pozornost. Naposledy jsme se Office Web Apps detailně věnovali před dvěma lety a příliš nadšení v nás služba nevyvolala.