Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku OLED, QLED a Smart TV. Jaké jsou nejlepší televizory roku 2017?. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 23. 10. 2017 23:38

    Ceneon

    Jako jeden z prvních v Česku jsem koupil tu Philips 55POS901F: https://www.alza.cz/55-philips-55pos901f-d4474922.htm

    a byla a ještě pořád to je nejlepší televize na světě. Navíc nyní "jen" za 60k.
    Stačí se podívat zde na recenzi: http://www.expertreviews.co.uk/philips-0/1405696/philips-55pos901f-review-one-of-the-finest-4k-oled-tvs-there-is

    Je to vrcholný luxus. Prostě ten design je nádhera a ten obraz spolu s Ambilightem dokonalost.
    Jo, jsou sice dražší televize, za několik stovek tisíc, protože jsou například větší, mohou mít o něco lepší obraz, možná to někdo pozná, ale Philips má patentovaný Ambilight. Máme jej ve standardním nastavení a funguje skvěle, umocňuje zážitek. Takže, jestli chcete například na Vánoce udělat radost sobě či rodině, tak doporučuji, zvlášť za tak pěknou cenu, já to měl za 90k, ale 143k mi předtím přišel zisk díky akciím OLED, měly moc pěkný výsledky, pěkná náhoda co :-D, to jsem šel jenom na ty výsledky, byl jsem takový hazardér :-), moc jsem jim věřil a viděl v nich budoucnost. A zrovna ten den, kdy večer měly výsledky, za mnou přišel ráno taťka, že se mu líbí ta TV :-D a to říkal jen pro zajímavost, vůbec by tak drahou TV nekupoval. Sice jsme dlouho čekali, ale v březnu jsme pak byli mezi prvními v Česku. A řekl bych, že ta TV může sloužit i 10 let, možná přeháním, ale tipuji, že jo.

    Když už jsem zmínil ty akcie, tak již před rokem jsem psal o výhodnosti koupě akciích AMD a taktéž něco málo na tomto serveru, tak zatím to moc nahoru nešlo, no 24.10. po burze mají výsledky a celkově té firmě věřím. Tak můžete zkusit :-). Konkurence NVIDIA šla rapidně nahoru, na roční graf si dáte AMD a NVIDII a vidíte, že NVIDIA vede o 64%, přepnete na 10 let a dělá to 426% navrch oproti AMD, to už je na zamyšlení co. Na výsledky NVIDIE fakt nejdu, to je našponovaný, tady taky můžu poradit, že je to nebezpečné. Firmě AAOI se velice dařilo, málem jsem se s ní vezl, nemusím litovat, je to dokonce ještě níž. No na začátku roku byla na 23$, objevil jsem ji na 46$, no stoupla až na 103$. No 3. srpna byla na 98$, pak byl pád po výsledcích o více jak 30%. Od té doby byla na +-60$, no před časem se ukázaly předběžné výsledky za Q3 a zase hapala, nyní je něco málo nad 40$, možná dost dobrý kup nyní, i před konečnými výsledky, možná budou aspoň o píď lepší než ty předběžné nebo oznámí dobrá očekávání do budoucnosti. Tak jsem vás tímto i varoval a dal pořádnou lekci. S akciemi je to nebezpečné, nejlepší když sami najdete nějakou dost opomíjenou akcii. Například já našel AMD minulý rok za 2,5$, no kupoval jsem až na 6$+, pak to bylo OLED na 67$, dále vidím budoucnost v HPJ, ETSY a možná GPRO a AAOI (a další optiky), ale především AMD, tomu věřím dlouhodobě.