Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Rozdílová synchronizace šetří data. OneDrive ji zařazuje do repertoáru. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 28. 4. 2020 16:56

    Radek Holeček

    Myšlenka hezká, ale dost pochybuju, že by si troufli něco nazývat synchronizací, když to může měnit ten soubor.
    Když vezmu nějaké pptx, zipem ho rozbalí a pak zpátky zabalím, obsahuje tytéž soubory jako původní, jde i normálně otevřít, ale soubor je to evidentně jiný (má jinou velikost). Pokud by mi ho automaticky v rámci synchronizaci měnili na nějakou jejich verzi, asi by mě moc nepotěšili. A to nemusím samozřejmě dělat ručně, stačí tentýž soubor načíst v Libre Office a beze změny ho uložit.
    To by pak mohli v rámci synchronizace přebalovat i jiné archivy nebo optimalizovat png soubory a to opravdu není účelem synchronizačního nástroje.
    Jinak na tom BMP souboru, na kterém to ukazují, tam to bude fungovat bezvadně. Tam opravdu změna jednoho pixelu udělá jen změnu pár bytů. Ale změna jednoho pixelu v JPG, GIF či PNG už změní celý soubor.