Hlavní navigace

OneDrive se převlékl do responzivního kabátu. Nový design je modernější

22. 6. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Už v minulém týdnu Microsoft odhalil novou podobu webového rozhraní úložiště OneDrive. Za prvé bych o ní prohlásil, že tato podoba lépe zapadne do stylu chystané úpravy designu služby Outlook.com. Za druhé změna přichází v souvislosti s Windows 10. Webové verze se Microsoft delší dobu nedotknul, spíš si hrál s mobilními klienty. Ne, že by to nějak zvlášť potřebovala, slouží do dnešních dnů velmi dobře.

 

Nový OneDrive vypadá na pohled moderněji. Atraktivní vzhled ale není všechno a pro mnohé bude důležitější, že se web naučil reagovat na velikost obrazovky. Responzivní design nabídne vhodné zobrazení na každém zařízení. Proto museli Redmondští s vývojem začít na zelené louce. Nebudu vás procesem návrhu a detaily zdržovat, o tom se případně dočtete na blogu OneDrive.

Důležitý je výsledek a myslím, že stojí za to. Aktuálně byste již měli mít novou podobu k dispozici, tak si OneDrive vyzkoušejte. Světlejší provedení pouze lehce váhá ve změně velikosti dlaždic. Při výrazné úpravě velikosti okna prohlížeče vteřinku trvá, než se dlaždice přizpůsobí novému životnímu prostoru. Uživatelé OneDrive for Business předělaný design ocení až před koncem roku.

Nový design je responzivníNový design je responzivní
Nový design je responzivní

Zdroj: The OneDrive Blog