Hlavní navigace

OneNote pro iPhony synchronizuje poznámky na pozadí, otevřelo se API pro hledání

20. 11. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před dvěma dny Microsoft uvolnil OneNote 2.6 pro iPhony a nutno podotknout, že aplikace v poslední verzi přinesla významné vylepšení. Umí totiž aktualizovat poznámkové bloky na pozadí, takže při otevření už vidíte aktuální obsah. Mj. OneNote pro Windows Phone nyní funguje tak, že až po otevření dojde k synchronizaci.

Čekání se přežít dá, ale je jasné, že aktualizace na pozadí bude pro mnoho lidí vítaným zrychlením práce s poznámkovými bloky. Natěšeně čekáme, kdy se tato vlastnost objeví také na dalších platformách. OneNote naleznete v App Storu. Se službou souvisí druhé oznámení. Microsoft otevřel API pro vyhledávání v poznámkových blocích.

 

Na API tým spolupracoval s lidmi z Bingu. Mocné vyhledávání může mít na OneNote jedině další pozitivní dopad. Díky tomu, že se ve službě objeví stejné technologie, co používá Bing, budete při hledání v poznámkách těžit ze stejných vlastností. Např. si tedy poradí s překlepy a nepřesnými dotazy.

Zájemci se mohou přihlásit do betatestu. Indexace poznámek může zabrat až dvě hodiny. Posléze vaše aplikace bude moct hledat v poznámkových blocích. Přece jen, jedná se o výzvu pro vývojáře. Detaily a přísliby do budoucna najdete na blogu věnovanému vývojářům.

Zdroj: Microsoft News | OneNote Dev Blog

Byl pro vás článek přínosný?