Hlavní navigace

OneNote pro Windows 8.1 zlepšil práci s klávesnici a podporuje 105 jazyků

27. 2. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Je to už více než týden, ale teprve teď máme trochu prostoru, tak se podívejme na to, co přinesla poslední verze OneNote pro Windows 8. (Tedy, přesněji řečeno pro Windows 8.1. V předchozím vydání systému si novinky neužijete.) Připomínám, že dotyková edice velmi dobrého nástroje na ukládání poznámek všeho druhu je k dispozici zdarma každému majiteli Osmiček, stačí zajít do Windows Store.

Tip: Webová verze OneNote mění tvář, zatímco čekáme na Office Online

V první řadě se autoři soustředili na podporu služby OneDrive, která vystřídala dosavadní SkyDrive. Volitelné linky na stránce se zvětšily – přizpůsobily se ručně psanému textu. Můžete si rovněž vybrat odděleně mezi linkami vodorovnými a horizontálními. Aplikace zobrazuje seznam naposledy upravovaných poznámek. Teď se u vybrané poznámky snadno přesunete do jejího umístění.

 

Microsoft dále pracoval na tom, aby aplikace byla lépe použitelná s klávesnicí. Konkrétní avšak nebyl. Můžete každopádně použít nástroj na předčítání textu, aby vám četl poznámky. Vývojáři učinili sdílení pomocí Šému spolehlivějším. OneNote by měl být úspornější na diskový prostor. A také podporuje 62 nových jazyků. Takže je teď dostupný v celkem 105 jazycích, včetně češtiny a slovenštiny.

Připomínám, že Microsoft nedáno kompletně předělal webové rozhraní. Prohlédněte si ho na www.onenote.com. Uvítací obrazovka zobrazuje vaše poznámkové bloky, zatímco samotná aplikace silně připomíná právě dotykovou edici nástroje pro Windows 8.

KL24

Možnosti zobrazení linek ve OneNote
Možnosti zobrazení linek ve OneNote

Zdroj: Office Blogs

Byl pro vás článek přínosný?