Hlavní navigace

OnePlus se brání nařčení, že by vydával repasované přístroje za nové

8. 12. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Telefon OnePlus One od čínského výrobce jsme recenzovali. Číňané nabídli špičkové parametry ze lepší cenu než zavedení výrobci a rozhodně zaujali. Někteří uživatelé si nicméně v posledních začali stěžovat na to, že výrobce prodává místo nových přístrojů repasované. Ovšem s tím, že se tváří, jako by byly právě sjely z výrobního pásu.

 

To by samozřejmě zrovna košer nebylo. Uživatelé hlásili, že jejich telefony vykazují známky používání, především tedy různé škrábance. Jindy si stěžovali na otevřené krabice, případně na to, že v paměti telefonu již byly uložené nějaké fotografie. Stalo se i to, že byl software nastavený a nejméně v jednom případě displej chránila nalepená fólie.

OnePlus se brání příspěvkem na fóru. Postupně rozebírá všech sedm případů a vysvětluje, proč v každém z nich uživatelé pozorovali, co pozorovali. Např. uložená fotografie nebyla vůbec pořízena OnePlus One. Všech více než půl milionu prodaných jednotek bylo podle firmy na každý pád nových a na výrobu prý důsledněji dohlédne, aby k podobným případům nedocházelo.

Zdroj: OnePlus Forums 1 | 2 via GSMArena.com