Hlavní navigace

OpenCall: nový virtuál chce nalákat hlavně cizince levným voláním do zahraničí

Sdílet

Zdroj: Redakce

OpenCall byl jedním z prvních virtuálů v Česku. Příliš se o něm neví, protože běžel v CDMA síti U:fon. Od prvního září ale spustí mobilní služby také v GSM. Podle našich zdrojů bude hostovat v síti Vodafonu. Na webu je zatím potvrzená jediná informace, že OpenCall chce lákat nízkou cenou za volání doma i do zahraničí, a to na předplacených kartách.

OpenCall bude především virtuálem pro cizince
OpenCall bude především virtuálem pro cizince

V současnosti má operátor dva tarify (CDMA). Základní Easy je bez paušálu a s cenou 2,40 Kč za minutu volání v celé ČR a 1,90 Kč ve vlastní síti. Účtování je po celých minutách (60+60). S tarifem Plus (31,25 Kč na týden) pak zákazník dostane neomezené volání ve vlastní síti a některé levnější ceny do zahraničí. SMS ve vlastní síti jsou zdarma, do ostatních stojí 1,90 Kč a mezinárodní jsou za 3,90 Kč.

Zajímavostí je platba za příchozí hovory z ostatních sítí (mimo U:fon). OpenCall vám připíše bonusový kredit 0,20 Kč za každou příchozí minutu. Například za hovor v délce 3:20 operátor nadělí 0,66 Kč (3,3 × 0,20).

 

MMF24

OpenCall cílí hlavně vietnamskou a ruskou komunitu, ale web má přeložený i do angličtiny, francouzštiny nebo čínštiny. Volání na Slovensko stojí 1,90 Kč (na pevnou) nebo 5,90 Kč (mobil), do Ruska je minutová sazba na mobil 3,90 Kč a do Vietnamu dokonce jen 1,90 Kč (případně 1,80 Kč s tarifem Plus).

Pokud OpenCall v GSM nabídne také atraktivní domácí ceny, určitě může nalákat i Čechy. Hlavním cílem ale budou lidi s kořeny v zahraničí. Podle Českého statistického úřadu v Česku pobývá přes 400 000 cizinců.