Hlavní navigace

OpenOffice.org 3.3 k dispozici ke stažení

29. 1. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Co se týče novinek, pak všechny hlavní aplikace mají novou lištu pro hledání zpřístupňující rychlé prohledání dokumentu. Grafy a tabulky lze nyní okořenit grafickými objekty a někoho by mohlo zajímat i to, že list v programu Calc již nemá řádků jen 65 536, ale celých 1 048 576.

Nesmíme rozhodně zapomenout ani na možnost definovat si u dokumentu dvojúrovňová hesla: první slouží pouze ke čtení, ovšem druhé jej zpřístupní i k editaci. Potěšující je i přítomnost nového okna pro tisk, které zobrazuje rychlé preview tisku a zvládá přímo odsud všechny důležité změny. Pochopitelně dalších novinek je ještě mnoho.

Nabízí se na závěr otázka, jak kvalitně si nový release povede vůči právě uvedeným LibreOffice 3.3, které mají v rukávu rovněž několik vysokých karet. Zmiňme si namátkou podporu importu SVG obrázků, schopnost změnit barvu u záložek, novou obrazovku u aplikace Impress a to už vůbec nemluvě o propracovanějším importu z MS Works, Lotus Word Pro nebo Wordperfectu. Ani zde nechybí Calcu stejně velký list, jako u OpenOffice 3.3.

Zdroj: Betanews