Hlavní navigace

Opera 10 RC ke stažení, finální za týden

26. 8. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Příznivci webového prohlížeče Opera mají důvod k radosti. Ke stažení byla uvolněna Release Candidate desáté verze tohoto programu, přičemž finální sestavení spatří světlo světa údajně už 1. září. Stačí pouze opravit několik málo chyb, přičemž už tato verze má být velmi stabilní.

„Jsme velmi blízko k vydání nejlepšího prohlížeče v dlouhé historii Opery.“, komentuje vice president z Opera Software. Nová verze je údajně obdařena vyšším výkonem (až o 40 % rychlejší oproti Opera 9.6), lepší podporou řady webových standardů, vylepšeními ve funkci Opera Mail, módem Turbo pro pomalé internetové přípojky a renovovaným logem.

Opera Software mimo jiné nechvalně proslula svou žalobou na Microsoft (skrze EU), díky němuž bude mít Windows 7 speciální obrazovku s výběrem prohlížečů, aby nedošlo k údajnému omezování konkurentů (nicméně výběr prohlížečů bude omezen na ty nejznámější, a tak dojde k diskriminaci těch s menším podílem). Dokáže nová verze a obrazovka ve Windows 7 zvýšit podíl z necelých dvou procent na čísla schopná konkurovat úspěšnému Internet Exploreru a Firefoxu?

Zdroj: Neowin