Hlavní navigace

Opera 23 těší kosmetickými detaily. A verze pro Linux jste si všimli?

22. 7. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pokud stále čekáte na pořádnou synchronizaci uživatelských dat nebo dalšího obsahu, tak vás nová Opera 23 nepotěší. Prohlížeč z Norska totiž během šesti týdnů stačil dostat jen málo novinek. Mezi nimi se na pohled asi nejvíc vyjímá symbol srdce v adresním řádku. Ten nově kombinuje funkce pro přidávání webů do Rychlého přístupu nebo do místního systému záložek.

Řádek je tak čistší, ale zase vás čeká víc klepání, pokud tato tlačítka využíváte častěji. Rozhodnutí přišlo na základě zpětné uživatelské vazby, kdy uživatelé nevěděli přesně, k čemu tlačítko se srdcem slouží ani jak zapnout lištu se záložkami. Když teď přidáte záložku (symbol hvězdy), tak se lišta napoprvé automaticky objeví.

 

Propracovanější správu však nečekejte, to až v některém z dalších vydání. Teď si na liště maximálně vytvoříte pár složek. Všimnete si i vylepšení pro vyšší stabilitu a proti zamrzání zásuvných modulů. Norové před pár týdny potěšili příznivce Linuxu, neboť Opera je aspoň ve vývojové fázi dostupná už i pro tento systém. Jinak stahujte stabilní Operu 23 pro Windows nebo pro OS X.

 nejviditelnější změnou je tlačítko se třemi funkcemiNejviditelnější změnou je tlačítko se třemi funkcemi

Zdroj: Opera Desktop Team