Hlavní navigace

Opera 53 se soustředí na detaily v designu pro zlepšení přehlednosti zobrazení

14. 5. 2018

Sdílet

Zdroj: Opera

Pod čínským vlastníkem Opera nedávno oznámila, že opět mění strategii na mobilech. Nový prohlížeč umožnuje jiný způsobem sdílet obsah mezi smartphony a tradičními počítači. V souvislosti s tím byla novou funkcí nezvykle obohacena stávající řada Opery, takže jsme nečekali až na vydání verze 53. Ta teď přišla a novinek nabízí poskrovnu.

V tomto „odpočinkovém“ vydání se autorský tým soustředil na to, jak zlepšit rozlišení panelů na platformě macOS v situacích, kdy jich máte otevřeny desítky. Pokud tedy otevřete tolik stránek, že jsou ouška panelů hubená jako sirky, favikony lépe uvidíte. Plus se ouško panelu otevřené stránky mírně nafouklo do šířky, čímž se zobrazení opět o kousek zlepšuje.

Opera 53 toho mnoho nenabízí,. To platí zvlášť pro variantu pro Windows Opera 53 toho mnoho nenabízí,. To platí zvlášť pro variantu pro Windows

Také poslední novinka je z oblasti designu. Tentokrát by měly být barvy nabídky při psaní v adresním řádku ostřejší. Takhle kosmetickou změnu ovšem nezaznamená každý. To je pro toto vydání opravdu všechno, munici si Opera vystřílela před pár týdny, viz výše. Protože ale pravidelně přináší zajímavé novinky, nemějme jí jedno hubené vydání za zlé, na odpočinek má nárok každý.

CS24

Opera 52: Rychlejší blokování reklam a hromadné akce s otevřenými listy

Operu 53 si stáhnete z webu opera.com.