Hlavní navigace

Opera synchronizuje záložky mezi počítači a mobily, na desktopu stále neroste

5. 11. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Opera sice stále neumí synchronizovat většinu uživatelských dat, což je opravdu ostuda, vývojáři však učinili aspoň první krůček l nápravě. Zatím synchronizace nepojme nic jiného než oblíbené weby. Počáteční podporu obsahuje Opera 27, která se zatím nachází ve vývojové větvi Developer.

Opera 27 synchronizuje záložky
Opera 27 synchronizuje záložky

Že záložky nelze synchronizovat s jiným zařízením? To už tak docela neplatí, neboť synchronizace se objevila též v betaverzi Opery pro Android. Mezitím se možnosti Opery pro desktop rozšířily o synchronizaci otevřených panelů. Ve správci záložek pak lze odstranit základní složky. Opera Developer je k dispozici pro Windows, OS XLinux.

Norové současně zveřejnili finanční výsledky za třetí čtvrtletí. Celkově se firmě dařilo, neboť před rokem příjmy činily 75,5 mil. dolarů, přičemž letos to bylo 138,8 mil. Ziskovost se zvedla ze 22,5 mil. na 33,9 mil. Výraznější růst přišel po pár čtvrtletích stagnace. Význam desktopové Opery se nicméně podle očekávání snížil.

Počet uživatelů meziročně zůstal v podstatě stejný, což je dobrá i špatná zpráva. Restart vývoje očividně neodehnal tolik uživatelů, jak mohou naznačovat internetové diskuze, ovšem současně Opera zatím ani nedokázala přilákat nové. Třeba na Androidu Operu používá 116 mil. uživatelů, což je o 54 % více než před rokem. Na desktopu jich napočítáte 51 milionů.

CS24

Desktopové Opeře se podle očekváání daří přinejlepším tak nějak stajně
Desktopové Opeře se podle očekávání daří přinejlepším tak nějak stejně

Zdroj: Opera Desktop Team | Opera