Hlavní navigace

O!Play a Xonar Slim: novinky od Asusu

1. 7. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Multimediální přehrávače jsou poslední dobou v oblibě, důkazem budiž Popcorn Hour, který dokáže přehrávat HD ripy uložené v kontejneru .mkv až do rozlišení 1080p. Tchajwanský Asus dnes přichází se svým želízkem do ohně, které zaujme svým elegantním vzhledem a širokou nabídkou podporovaných formátů, a to přehrávačem Asus O!Play HDP-R1.

ASUS O!Play HDP-R1

Zařízení zvládne tolik oblíbený formát .mkv a přehrávání HD obsahu v něm uloženého (včetně titulků), poradí si i s rozličnými audioformáty (podporu FLAC chválím), cizí mu nejsou ani obrázkové formáty. Za zmínku stojí funkce Music Shuffle, díky které budete moci poslouchat náhodný výběr vašich skladeb stiskem jednoho tlačítka na dálkovém ovladači. Vše přehledně zachycuje přiložená tabulka parametrů níže:

ASUS O!Play HDP-R1 parametry

Další novinkou je inovovaná verze oblíbené série zvukových karet Xonar, a to Asus Xonar HDAV1.3 Slim. Tato zvukovka je zajímavá svou podporou PAPS a AACS, což v praxi umožňuje přehrávání HD filmů na Blu-Ray discích bez převzorkování audia na kvalitu DVD (48 kHz/16 bitů), což se pochopitelně pozitivně odrazí na výsledném zážitku ze zvukového podání.

Asus Xonar HDAV1.3 Slim

Karta se zapojuje do PCI slotu a jejím určením jsou HTPC. HDMI port verze 1.3 je v této třídě samozřejmosti. Veškeré parametry prozradí opět tabulka:

Asus Xonar HDAV1.3 Slim parametry

CS24

Cena ani dostupnost obou novinek od Asusu nebyla oznámena, vzhledem ke špičkovým parametrům bych ale očekával adekvátní cenu vzhledem ke konkurenci.

Zdroj: tisková zpráva

Autor článku