Hlavní navigace

Opožděný firmware Denim dostávají první Lumie. V Česku jde o Lumie 520 a 625

18. 12. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce
Instruktážní video níže naznačuje, že se součástí firmwaru stala řada funkcí, které jsou ve skutečnosti součástí Windows Phone 8.1 Update. Jedná se o složky na hlavní obrazovce, volbu doby pro odložení budíku, Cortanu na více trzích a další.

Nokia své smartphony s Windows Phone vybavovala slušným softwarem, jenž posouval dlaždicové prostředí o kus dál. Teď výrobu Lumií vlastní Microsoft, nadstandardní softwarové vybavení však Lumiím zůstalo.

Poslední široce dostupná aktualizace se nazývá Cyan. Jenže na podzim firma slibovala, že uživatelé obdrží Denim. S tím už na trh dorazila Lumia 830.

Software byl každopádně hotový a nezbývalo, než jej otestovat a nasadit na zbylé Lumie. Jako první měly na řadu přijít Lumie 930, 1520 a Icon. Jenže máme konec roku a je ticho po pěšině. Teď je jasné, že většina lidí se instalace reálně dočká až v příštím roce.

Neoficiálně se před pár dny začali ozývat uživatelé v Číně s tím, že jejich telefony hlásí dostupnou aktualizaci. Jedno se o modely Lumia 520, 525, 526, 625, 720, 720T a 1320. Takže se Microsoft vykašlal na původní plán? Buď jak buď, dalším příznakem bylo uvolnění instruktážního videa, kterak nainstalovat Denim.

 

Je v angličtině a objevilo se na YouTube v kanálu Microsoft Lumia Support. Krátce na to distribuci v celosvětovém měřítku potvrdili uživatelé z různých koutů světa. Potvrzené případy byly nahlášeny v Brazílii, Egyptě, Německu, Polsku, Rumunsku nebo v Indii. Přesto, mnozí budou na aktualizaci čekat ještě několik týdnů až měsíců, v závislosti na operátorech nebo samotném výrobci.

Aktuální stav dostupnosti Denimu pro jednotlivé Lumie sledujte na webu Microsoftu. Jak tato oficiální data napovídají, jako první Redmondští skutečně začali s nejlevnějšími telefony, což je sympatické, protože jich je většina. Na druhou stranu, co si asi teď myslí majitelé drahých smartphonů s Windows Phone? V Česku si software mohou stáhnout majitelé nebrandové Lumie 520Lumia 625 od Vodafonu.

MMF24

Zdroj: Microsoft China via Windows Central