Hlavní navigace

Oppo U3 je velké a těžké pádlo stvořené pro selfies. LED blesk má i vepředu

22. 1. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Rychle rostoucí čínská značka Oppo včera uvedla další novinku s Androidem. Telefon U3 je dokonalým příkladem průměrnosti, trochu barvy mu přidávají jen dva atributy. Jedním jsou velmi tenké rámečky kolem displeje, druhým pak přední LED blesk, protože i selfie si zaslouží trochu světla.

Oppo U3 má 5,9" IPS displej s rozlišení Full HD, ale díky tomu, že panel zabírá 74 % přední strany, telefon není tak velký jako jiné šestipalce. Uvnitř ale najdeme podobný hardware jako u typově podobné čínské konkurence. Srdcem je osmijádrový MediaTek MT6752 s 64b procesory Cortex-A53. Dvougigová RAM a 16GB úložiště je ve střední třídě standard. Pokud flashová paměť nebude stačit, k dispozici je také slot pro microSD karty.

Oppo představilo telefon U3 Oppo představilo telefon U3

Díky použitému MediaTeku si telefon tyká i s LTE a k navigaci umí využít i ruský systém Glonass, což u starších generací emtékáček chybělo. Wi-Fi je zde ve verzi 802.11a/b/g/n, Bluetooth splňuje specifikaci 4.0 a nechybí ani NFC.

Zadní foťák dodalo japonské Sony. Nabízí 13Mpx snímač o úhlopříčce 1/3", který díky softwaru umí fotit i v rozlišení 50 Mpx. Ale vězte, že interpolace v editoru na počítači bude lepší. Přední 5Mpx snímač má širší úhel záběru a stejně jako ten zadní je vybaven bleskem a schopností záznamu 1080p videa.

 

KL24

U čínské značky nás nepřekvapil druhý slot pro SIM kartu ani štědrý akumulátor. Do plné kapacity 3000 mAh jej dobijete za hodinu. Tělo je plastové, má rozměry 156,8 × 81 × 8 mm a hmotnost 196 gramů. Dodávat se bude se systémem Color OS 2.0, což je přebarvený Android KitKat. Cenu ani přesnou dostupnost zatím výrobce neupřesnil. 

Zdroj: GSM Arena

Byl pro vás článek přínosný?