Hlavní navigace

Oprava Windows jedním kliknutím

5. 2. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft na svém webu dokumentuje celou škálu různých problémů svých produktů a nabízí postupy k jejich odstranění. „Pokud známe postup opravy, proč bychom ho nemohli naskriptovat (zautomatizovat)?“, prohlásil Lori Brownell z Redmondské společnosti.

Slovo se stalo skutkem a u několika stránek s řešením potíží se objevilo tlačítko „Fix it“, což znamená „Oprav to“. Tuto rychlou a bezpracnou možnost vyřešení závady jistě uvítají ti méně zkušení uživatelé, stejně jako lidé trpící duchovní apatií, či neochotou k jednání, rovněž známou jako lenost. Postup opravy pro ty zkušenější samozřejmě zůstane zachován.

I když toto tlačítko prozatím patří mezi raritní kousky, s ložiskem výskytu u obtíží typu „chybějící ikona Internet Exploreru na ploše“, naleziště se postupně rozrůstají. Velký potenciál bezpochyby získá propojení se samotným systémem Windows, prostřednictvím „Hlášení a řešení problémů“, předchůdce „Action Center“ ve Windows 7.

MMF24

Kdykoliv uživatel nahlásí problém a bude mu nabídnuto řešení, může být doplněno právě oním magickým tlačítkem „Fix It“, zvláště když se vývojářský tým zaměří na jeho přidávání do všech nově vypracovaných řešení. Takový operační systém se pak zvládne opravovat téměř sám, aniž by uživatel musel něco řešit.

Zdroj: CNET

Autor článku