Hlavní navigace

Optimus Popularis: milion klávesnic v jedné za 19 000 Kč

8. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Designérské studio Art Lebedev začalo přijímat předobjednávky na novou klávesnici, jehož klávesy tvoří drobné displeje. Jak uvádí, taková klávesnice vydá za milion.

Díky LCD a softwaru totiž můžete libovolně nastavit rozložení znaků pro každou aplikaci zvlášť. Ve Wordu potřebujete písmena, ve Photoshopu obrázky funkcí, na Facebook smajlíky apod.

¨Klepnutím obrázek zvětšíte, zdroj: Optimus project

Optimus Popularis postrádá numerický blok, nabízí pouze šest řad „tradičních“ kláves. Mezi první a druhou řadou ale najdete dlouhý displej, na který se umisťují různé widgety.

Klávesnice je z hliníku a plastu. Jednotlivé klásesy mají rozměry 12,5 × 12,5 mm, displeje jsou s rozlišením 64 × 64 pixelů a dokáží zobrazit 262 144 barev. Je doporučeno ji připojit k USB 2.0 a budete také potřebovat Windows XP+ nebo Mac OS X 10.5.1+. Ostatní systémy nejsou podporovány.

KL24

Předobjednávka klávesnice stojí 747 eur (asi 19 000 Kč). Původní model Optimus Maximus stál přes 40 000 Kč. Byl dlouho odkládán (to i Popularis) a nakonec si lidé mezi předobjednávkou a obdržením balíčku počkali „jen“ devět měsíců. Nic nenasvědčuje tomu, že u nového modelu bude vydání rychlejší.

Kromě toho začalo studio přijímat předobjednávky na miniklávesnice Optimus Aux a Mini Six. Více informací a spousty fotek najdete na artlebedev.com.

Byl pro vás článek přínosný?