Hlavní navigace

Názor k článku Orico uvádí bezdrátový set klávesnice a myši KM6116 za dobrou cenu od Me - Jop, příkazová řádka je efektivnější než grafické prostředí,...

  • 9. 4. 2012 10:09

    Me (neregistrovaný)

    Jop, příkazová řádka je efektivnější než grafické prostředí, pokud s ní tedy člověk umí. Grafické prostředí je lepší naopak pro začátečníky, aneb škola hrou a na obrázky se lépe kouká :P Jinak mám takovej dojem, že kromě ipconfigu, který má svoji grafickou podobu někde skovanou, i když s každou verzí Windows někde jinde, není grafický ekvivalent pro ping, tracert, dnslookup a spoustu dalších zcela jistě užitečných programů. Jak psal kolega nademnou a já to tu také zmínil, pro práci se sítí obecně je cmd rychlejší. Aneb si změřte jak dlouho trvá napsat ipconfig /renew a jak dlouho trvá najít, kde se to v těch ovládacích panelech vlastně skovává. A práci se sítí to samozřejmě nekončí.


    Sice to sem nepatří, ale jak by měla vypadat práce s příkazovou řádkou velice dobře předvádějí různé unix-like systémy, bohužel Windows komfortu terminálu nedosahují.