Hlavní navigace

Tip: EA nabízí na Originu zdarma Dead Space. Vydejte se na hororovou procházku vesmírem

14. 2. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce
Po tomhle výletu do vesmíru budou někoho pořádně nohy. Nebo ruce.

Jednou za čas nabídne EA na Originu zdarma hru. Tyto nabídky firma nemění tak často, ale dají se zde získat zajímavé tituly. Tentokrát se ve službě na účet podniku objevil Dead Space, který samozřejmě není žádnou novinkou. Jedná se o 10 let starý kousek, který ale neurazí ani dnes. Vyvinulo ho dnes již neexistující studio Visceral Games (které se navíc v roce 2008 ještě nazývalo EA Redwood Shores). První titul z třídílné série pochází z časů, kdy se EA chtělo oprostit od pověsti zlého molocha, jenž zabíjí kreativitu. Dead Space patřil ke svěžím titulům z této éry. Ve hře procházíte vesmírnou lodí, kde zjišťujete, co se stalo. Od začátku ale je jasné, že inženýr Isaac Clarke nebude mít prozkoumávání lehké.

Dead Space byl první hrou, kterou EA na Originu nabídlo zdarma ke stažení. Nabídka vešla v platnost 27. března 2014 a vydržela 42 dní. Recyklace her zdarma není novinkou, i jiné tituly byly nabídnuty bezplatně vícekrát, např. Medal of Honor: Pacific Assault.

Ve temných koutech se schovávají ošklivá monstra, která mu jdou po krku. Osvěžující je samotná identita hrdiny – není to Rambo ani Master Chief. Jako inženýr využívá mj. civilní nástroje jako zbraně a hra vás vtahuje pomalejším tempem. Každý další krok může znamenat vaši smrt. Víte, že hned za rohem na vás může něco zaútočit, ale pokračovat musíte – jen to chce nasbírat odhodlání.

KL24

Dead Space není pro slabší povahy, každá minuta strávená na lodi obsazené monstry se vám spolehlivě zaryje do paměti. K čemuž přispívá fakt, že na některá monstra více než rána do hlavy platí uřezání končetin. Pokud jste hru v minulosti minuli, máte dobrou šanci se s ní seznámit. EA neuvádí, do kdy bude nabídka platná, takže si raději pospěšte.

Byl pro vás článek přínosný?