Hlavní navigace

OStoGO: Windows 7 na flashce

27. 10. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

A-Data vychází vstříc majitelům minibooků, nettopů a dalších počítačů bez optické mechaniky, kteří by chtěli nainstalovat Windows 7. Všichni, kdo si zakoupili některý z HDD, SSD nebo USB klíčenek výrobce od června/júla 2008, budou mít možnost stáhnout aplikaci OStoGO, která převede instalační DVD médium na bootovací flashku (kapacita alespoň 4 GB). Zatím je dostupná pouze betaverze, která je doporučená pouze pro Windows XP a zdá se, že nevyžaduje registraci produktu na webu A-Data, finální by se měla objevit příští měsíc.

Nevýhodou je, že bootovací USB klíčenku stejně musíte připravit na počítači s DVD mechanikou. Jednou z možností je připojení instalačního ISO obrazu např. pomocí Daemon Tools. To ale využijete jen u Windows 7 RC/Trial nebo stažené instalačky z MSDN/Technetu; digitální distribuci u nás zatím Microsoft nepodporuje.

KL24

Graficky ošklivou aplikaci OS2GO však můžete nahradit o něco složitějším postupem. Nebudete svázáni jen jednou značkou pamětí ani operačním systémem. Postup pro Windows XP a Vista naleznete na ExtraNotebook.

Zdroj: A-data

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku