Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Otestovali jsme hojně rozšířený Ryzen 5 3600. Podívejte se, zda nepotřebujete upgrade. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 6. 9. 2021 17:30

    tynyt

    Zvolil jsi dost nešťastné příklady. Ani jeden z nich dnes není problém a hlavně sebelepší CPU nezajistí ten WOW efekt, protože ani jeden není přímo závislý na výkonu CPU (snad kromě některých specifických her, a i tam to budou spíše nízká procenta).

    Rozdíl ve výkonu poznáš v procesorově orientovaných aplikacích, tj. kompresi všeho druhu (data, video), zpracování dat (video, výpočty, databáze), případně obecných výpočtech (CADy, matlaby, apod.)

    Jinak ale souhlasím, krása upgradu tkví v tom, že člověk si koupí lepší desku a levný CPU (do řekněme střední třídy, jako je právě ta 3600 nebo dokonce jen 2200G), který mu poslouží do začátku. Následně může upgradovat na novější řadu a třeba jít i výše, což zajistí poměrně razantní nárůst výkonu. Já se třeba kdysi proupgradoval na soketu A z Durona 600 až na Athlona XP 1700. Ideální upgrade z 3600 je dnes IMHO něco jako 5700G/5800X, případně až 5900X, pokud se ta extra porce jader dokáže uživit.