Hlavní navigace

Outlook.com má už 60 milionů uživatelů. Během léta definitivně skončí Hotmail

19. 2. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nová poštovní služba Microsoftu po půl roce od svého vzniku přešla z verze Preview do ostrého provozu. Aktuálně má už přes 60 milionů aktivních uživatelů a další mají přijít. Redmondští totiž už brzy odstartují hromadný převod schránek starého Hotmailu na nový Outlook.com. Všichni uživatelé (kterých je odhadem asi 350 milionů) budou do nového prostředí převedeni ještě letos v létě.

Outlook com má už 60 milionů uživatelů
Outlook.com má už 60 milionů uživatelů

Microsoft během upgradu zachová veškerou poštu, nastavení, filtry, kontakty atd. I adresu @hotmail si budou lidé moci nechat. Firma zároveň v mnoha zemích rozjede kampaň na podporu nového pošťáka. Pokud nechcete čekat, můžete na Outlook.com přejít hned, stačí se přihlásit zde.

Outlook.com dostal podobný vzhled jako ostatní nové produkty Microsoftu. Do rozhraní Metro ale tvůrci ještě nepřevedli kalendář, který je už roky stejný. Microsoft ale propaguje spíš samotnou poštu a práci s kontakty, které lze synchronizovat se sítě Facebook, Twitter nebo LinkedIn. Uživatelé si prý velmi pochvalují lepší antispamové filtry. My zase oceňujeme, že Outlook.com je stále bez reklam. Což se asi změní, jakmile všichni uživatelé přejdou a skončí Hotmail.

 

Nová kampaň na podporu webového Outlooku

Kampaň už vlastně ostartovala. Microsoft se poslední měsíce neustále vymezuje vůči Googlu a jeho Gmailu. Nezapomíná uvádět, proč je Outlook.com lepší nebo bezpečnější a dělá všechno proto, aby lidé přešli na druhou stranu. Dříve byl Hotmail největším freemailem světa, ale loni jej podle odhadů přestihl právě Gmail.

" width="560" height="315" frameborder="0">

KL24

" width="560" height="315" frameborder="0">

Zdroj: Microsoft

Byl pro vás článek přínosný?