Hlavní navigace

Outlook pro Android už není beta. Od ledna se zlepšil, vývojáři pojedou dál

23. 4. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft má strategii rozšířit své služby tam, kde jsou uživatelé a od loňska bere iOS a Android útokem. V posledních dnech zareagoval na Apple Watch, takže už je některé jeho aplikace podporují. Včera pro změnu firma strhla nálepku beta z Outlooku pro Android. Od prvního uvedení se aplikace dočkala sedmnácti aktualizací.

Outlook pro Android

Microsoft přiznal, že verze pro iOS byla v oblasti výkonu hodně napřed. Bylo potřeba na tom zapracovat a do budoucna firma změnu neplánuje – aktualizace budou každý týden. K dosavadním největším vylepšením patří lehké úpravy vzhledu, jejichž cílem bylo zajistit konzistentní zážitek napříč platformami.

Současně se ale designeři pokusili o lepší integraci s Androidem, jenž se řídí vlastními designovými pravidly. Co je důležitější? Že poštovní klient podporuje rozšířený protokol IMAP. Ačkoli je EAS flexibilnější, jedná se o uzavřený a placený protokol, který nenabízí každá služba. Bez IMAPu to prostě nejde.

 

V adresáři už se nenachází sekce s nejčastějšími kontakty, zato do něj vývojáři integrovali firemní adresář (GAL). Hledaný kontakt se tak nemusí nacházet ve vašem osobním adresáři. Kalendář pak obsahuje režim zobrazení pro tři nejbližší dny v horizontálním režimu, přibyla v něm podpora pro události trvající nula minut a dostali jsme možnost odebrat zrušené schůzky.

Outlook pro Android

Tady tedy Redmondští spíše doplňovali základní funkce. Vztahuje se to také na volbu výchozí složky pro archivaci pošty a odloženou poštu nebo vyprazdňování koše a trvalé mazání zpráv. Česky i slovensky aplikace komunikuje, takže ji i našich končinách může používat bez problému každý. Uvidíme, čím nás Microsoft překvapí časem. Outlook najdete v Google Play.

MMF24

Oznámení přichází v těsném sledu za uvedením bezplatného balíku Office pro tablety s Androidem a procesory od Intelu.

Zdroj: Office Blogs