Hlavní navigace

Ouya končí v rukou Razeru. Najde nový majitel recept na úspěšnou herní konzoli?

16. 6. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Hit Kickstarteru z roku 2012 a stále pátý projekt s nejvíce vybranými financemi má nového majitele. Společnost Ouya vyrábějící stejnojmennou herní konzoli koupil konkurenční Razer. Detaily obchodu nejsou známy, firmy obchod ani oficiálně neoznámily, potvrdila je až banka Mesa Global, která s akvizicí pomáhala.

Ouya bodovala především cenou. Za 100 eur nabídla kompaktní konzoli s mobilním hardwarem a hrami pro Android. Recenzenti ale moc pochval nenapsali. Konzole měla špatný gamepad a málo optimalizovaných her.

" width="640" frameborder="0" height="360">

Za vlažné přijetí jistě může i fakt, že Ouya přišla „příliš brzy“. V roce 2012 a 2013 se stále ještě počítalo s tím, že mobilní hry se budou ovládat především na dotykové obrazovce. Až Nvidia začala přesvědčovat významné tvůrce, aby začali podporovat také gamepady. Nakonec se ozval sám Google, který spolu s Androidem 5.0 uvedl novou televizní platformu, která počítá i s herním využitím a ovladači.

 

CS24

Tím se dostáváme k Razeru. Známý výrobce herních notebooků letos představil vlastní konzoli Razer Forge TV podobnou právě Ouye avšak běžící na Androidu TV. Prodávat se začala teprve před měsícem, takže zhodnocení obchodního úspěchu je ještě brzy. Vážná konkurence pro Sony, Nintendo a Microsoft nejspíš nevznikne, ale už tím, že Razer posiluje vývojářský tým, dává najevo, že se nevzdává.

Zdroj: The Verge