Hlavní navigace

Ovládání Windows 8 je tak jednoduché, že to zvládne malé dítě (video)

20. 12. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Bědujete nad Windows 8? Bojíte se, že když si tento operační systém pořídíte, nebudete vědět, jak s ním zacházet? Raději seberte odvahu a s novinkou na trhu se poperte. Nenecháte se přece trumfnout malý dítětem, ne? Portugalská pobočka Microsoftu na svém kanále na portálu YouTube vyvěsila pěkné video, na němž ukazuje, jak je snadné ovládat stroje s Windows 8. Na krátké ukázce uvidíte obchod se stanovištěm, kde presentuje zařízení s Osmičkami. Dospělý prodavač se zaujatých kolemjdoucích ptá, zda si přejí živou ukázku.

Tip: Windows RT: nejhůře pojmenovaný produkt aneb uložte Windows k ledu

Pokud na to zájemce kývne, sebevědomě za ním nakráčí malé dítě, které zahájí demonstraci nových funkcí. Na úvod tu máme možnost přihlašovat se gesty na obrázku, místo zadávání textového hesla, pokračujeme aktivními dlaždicemi, které ve srovnání se statickými ikonami neustále něco provádí a podsunují vám nejnovější informace. Mladík se zastaví při jediné otázce, a sice když se ho zákazník zeptá, kolik paměti potřebuje, aby systém spustil.

 

Microsoft si položil otázku: jsou Windows 8 skutečně tak jednoduchá? Ovšem, že ovládání není příliš složité, jen ho musíte naučit. Že s tím nemá problém malý kluk, mi připadá v pořádku. Mladí lidé se s technologiemi obecně poperou lépe než staří veteráni. Dle mého Microsoft skutečně dokázal, že ovládání jeho dlaždicového systému není složité, jakmile se s novými prvky naučíte pracovat. Nevyvrátil ovšem jeho jistou neintuitivnost. První kroky budou pro každého aspoň mírně bolestivé.

Pokud v něčem Microsoft a Windows 8 selhávají, pak jde jednoznačně o komunikaci s uživatelem. Po instalaci se při prvním přihlášení ukáže animace, jak vyvolat Šém. Nedozvíte se ale jeho účel, ani jak použít zbylé rohy obrazovky, které rovněž ukrývají nějaké funkce. Video přinejmenším pobaví. Co myslíte vy?

MMF24

Zdroj: istartedsomething