Hlavní navigace

Ovládejte televizi levým hákem (video)

2. 3. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Chcete zhubnout nebo být cool? Zahoďte dálkový ovladač a televizi ovládejte levými háky. Budete vypadat jako cvok, zapotíte se, nebudete ovládat přesně, ale určitě se u toho pobavíte.

V dnešní době moderních technologií je možné v podstatě cokoliv. Dnešní novinku věnujeme člověku, který si ke svému televizoru obstaral aparaturu, díky které mu k ovládání stačí pár svalů, místo jednoho na prstu. Zbytečné? Ano.

Muž jménem Harishankar na YouTube nedávno nahrál video, ve kterém při lehkém posilování ovládá televizi. Stačil mu k tomu Kinect připojený k Mac mini, na kterém byl nainstalován program OpenNI pro detekci pohybu. Výsledný kód je pak k televizi zaslán pomocí USB-UIRT boxu (známý především pro stavitele vlastních HTPC). Díky tomu se mohl například postavit před televizor, uštědřit levý hák svému imaginárnímu nepříteli a zvýšit tak hlasitost.

CS24

Zdá se vám toto řešení naprosto zbytečné? Na první pohled to tak může vypadat, pokud ale máte dostatečnou fantazii, dají se s ním zažít i velmi zajímavé věci. Pokud pomineme velmi neefektivní posilování či trénování boxu, dokážu si například představit situaci, kdy si k sobě pozvete přátele, Kinect nastavíte na jakýkoliv pohyb a jakmile některý z vašich přátel projde před televizí, spustí se předpřipravené video ve stylu nějakého hororového filmu, například proslulého Kruhu. Pokud se vám to povede, své přátele můžete krásně vyděsit. Pokud máte dostatek financí a chuť na takovéto frajeřinky, není co řešit.