Hlavní navigace

[Oživeno] Android jako Kinect? Google kupuje firmu vyvíjející ovládání gesty

4. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Magazín Cnet píše o blízkém uzavření obchodu mezi Googlem a ukrajinskou firmou Viewdle. Ta se specializuje na tvorbu aplikací využívajících fotoaparáty v chytrých zařízeních: od rozšířené reality, přes rozpoznávání obličejů až po ovládání gesty ve stylu Kinectu.

Obchod se začal dojednávat už loni mezi společností Viewdle a Motorolou. Jenže když Google pohltil známého výrobce telefonů, vzal na sebe také jeho závazky. A zrovna technologie ukrajinských vývojářů přijdou v Moutain View určitě vhod. Co všechno Viewdle dokáže, můžete vidět na videu.

Google už se v posledních verzích Androidu pokoušel o odemykání obrazovky pomocí obličeje. Viewdle dokáže díky přednímu fotosenzoru zařízení také ovládat. Pomocí mávání rukou můžete řídit přehrávač v Google TV, odmítnout hovor na telefonu nebo při vaření na tabletu posunovat stránku s receptem, aniž byste zašpinili obrazovku.

Rozpoznávání obličejů by Googlu také přišlo vhod. Kromě vlastních řešení už loni koupil menší firmičku PittPatt, která vyhledá obličeje také ve videu. To vše lze zužitkovat na YouTube, v Google+, webových albech Picasa a samozřejmě také Androidu. Dočkáme se nového ovládání už v nové verzi 5.0 Key Lime Pie? Kdo ví.

Zahraniční zdroje tvrdí, že obchod by mohl být dokončen ještě tento týden. Cena za akvizici ukrajinského studia odhadují na 30–45 milionů dolarů.

 

MMF24

Oživeno 4. 10. v 9:24 – Tiskový mluvčí Motoroly potvrdil, že firma pohltila Viewdle. Bližší informace o transakci ale nesdělil. Viz TechCrunch.

Zdroj: Viewdle