Hlavní navigace

Padl další významný CEO, tentokrát Carol Bartzová z Yahoo

Sdílet

Zdroj: Redakce

Letos už odstoupil Eric Schmidt z Googlu nebo Steve Jobs z Applu. Tentokrát byla odejita výkonná ředitelka Yahoo, Carol Bartzová. Ta už firmu nebyla schopna táhnout proti gigantům z Googlu nebo Facebooku.

Bartzová firmu vedla více než dva roky, kdy šéfování převzala po spoluzakladateli Jerrymu Yangovi (ten úplně nelogicky neprodal firmu za 45 miliard Microsoftu). To už bylo jasné, že Yahoo svým sokům není rovnocenným soupeřem, i když firma úplně nekrachuje. K tomu má vlastně hodně daleko, vždyť loňský zisk činil něco před miliardu dolarů a obrat okolo 6 miliard.

Na Bartzovou zbyla nepopulární role čističky, která musela seškrtat množství projektů, propustit spoustu lidí. Jenže se jí stále nepovedlo více prosadit ve třech populárních odvětvích: vyhledávání, mobilních službách a sociálních sítích. Akcie firmy kvůli tomu jen stagnovaly a letos už pouze klesaly.

Novou krev má přinést Timothy Morse, který dříve pod Bartzovou dělal finančního ředitele společnosti. Teď má jako CEO navrátit firmě lesk. Povede se mu to?

Zdroj: Yahoo