Hlavní navigace

Palmknihy.cz už rozjely prodej e-knih

23. 11. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Palmknihy.cz plní slib a spouští prodej e-knih. Už v srpnu oznámily dohodu s předními nakladatelstvími Albatros Media, Academia, Fragment a Galén, po čtvrt roce můžeme sbírat plody jejich spolupráce. Portál také lehce změnil design, ale zůstává v tradiční modrobílé kombinaci. Na webu jsou navíc inzerovány e-čtečky Acompu, kde můžete koupit i populární Kindle od Amazonu. Byť za docela velký příplatek.

Palmknihy.czPalmknihy.cz v novém

Nabídka titulů je členěna do pěti hlavních kategorií, celkově obsahuje více než stovku knih plus 3400 bezplatných. Zatím zklame, že se nejedná o áčkové knihy, ale většinou nenápadné tituly českých autorů. Nejvyšší cena je zřejmě 199 Kč, dražší jsem si nevšiml.

Platí se pomocí systémů mPeníze, MojeKonto, ePlatby Pro eKonto, PayPal a bankovním převodem. Samotné knihy se pak stahují nejčastěji ve formátech PDF (a PDF přizpůsobených pro čtečky), u některých najdete i ePub a Mobipocket.

Docela mě překvapila komplikovaná registrace, žádá si totiž korespondenční ověření. Dokud vám nepřijde aktivační kód poštou, můžete sice nakupovat, ale číst jen třetinu knihy.