Hlavní navigace

Panasonic má novou kameru

30. 4. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Prošel jsem tedy nedávno představené novinky významných výrobců videokamer a uvedeným specifikacím nejvíce odpovídala nová kamera Panasonic SDR -S7. Tento model je opravdu novinka, představen byl teprve třetího dubna a představuje zřejmě to nejzajímavější, co lze v této cenové hladině sehnat.


To je ona: SD kamera Panasonic SDR-S7 ve stříbrné verzi

Kamera je opravdu kompaktní, váží pouze 182 gramů (respektive 160 gramů bez paměťové karty a baterie) a její rozměry jsou 41 x 102 x 59 milimetrů. Je tedy malá a lehká, což znamená, že Kerka nebude mít dřevěnou ruku ani v případě, že se mámě jeho potomka porod opravdu protáhne.

První minuty pobytu na světě pak zdokumentuje ve standardním PAL rozlišení (verze prodávaná ve Spojených státech bude mít pouze VGA rozlišení) přímo do kvalitního MPEG2 obrazového kodeku. Zvuk nabídne stereofonní, samozřejmostí je desetinásobný optický zoom a jednoduché ovládání.

MMF24


K dispozici bude také v černé barvě

Zajímavá je také cena, výrobce ve francouzské tiskové zprávě uvádí 270 Eur (v přepočtu 6 800 korun), v Česku bych pak očekával vinou delší povinné záruky a dalších specifik cenu 9 990 korun. Tisková zpráva hovoří o dostupnosti v celé Evropě, české zastoupení pořádá tiskovou konferenci tento týden v úterý (předpokládám tedy, že zde bude právě tato kamera prezentována). Záleží tedy na tom, jak rychle Kerka na porod spěchá...