Hlavní navigace

Panasonic Toughbook H1 Field: zkuste jej zničit!

12. 2. 2010

Sdílet

 Autor: Redakce

Japonský výrobce elektroniky si pro dnešek připravil novinku určenou všem, kteří se často vydávají se svým tabletem do těžkého terénu a kteří ocení skutečně nadprůměrnou výdrž. Panasonic Toughbook H1 Field se může pochlubit odolností splňující kritéria standardu IP65: číslice "6" označuje ochranu před jakýmkoliv předmětem a i před sebemenším zrnkem prachu. Pětka znamená odolnost před vodou, která míří na zařízení z trysky o průměru 6,3 mm ze vzdálenosti 3 metry (průtok 12,5 litrů za sekundu, tlak 30 kN/m¬≤) po dobu tří minut.

Druhým standardem je neméně působivý armádní MIL-STD-810G: zařízení, která jej získají, jsou považována vládou USA jako způsobilá do extrémních podmínek. O výdrž zařízení se pravděpodobně bát nemusíme, bez problémů ustojí i pád ze dvou metrů. Co se hardwarových specifikací týče, procesorem se stal Intel Atom o frekvenci 1,86 GHz, který má k dispozici 2 GB RAM a 64GB SSD se zesilněnou ochranou.

">" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always">

Displej má úhlopříčku 10,4" a stejně jako celé zařízení je mohutně chráněn proti všemu možnému. Potěší přítomnost WiFi a Bluetooth, volitelně je možno mít i čtečku karet, čárových kódů, otisků prstů, kamery a GPS/3G modulu.

KL24

Panasonic Toughbook H1 Field dostal do vínku dvě baterie, které je možno za chodu zařízení vyměňovat. Dohromady by měly poskytnout provoz až na šest hodin. Dodávaný operační systém je Windows 7 blíže neurčené verze, tablet se dostane na trh koncem března/marce za cenu $3379 (v hrubém přepočtu za 65 000 Kč).

Zdroj: iTech News, Wikipedia 1 | 2