Hlavní navigace

Názor k článku Pár detailů o souborovém systému ReFS [Windows 8] od AltairMS - Hlavní výhoda Office Web Apps je v tom,...

  • 18. 1. 2012 21:22

    AltairMS (neregistrovaný)

    Hlavní výhoda Office Web Apps je v tom, že při uložení dokumentu na SkyDrive lze soubor jednoduše otevřít ve stolním Office, jednoduše jej sdílet s kolegy, pracovat na dokumentech dohromady. Nemusím řešit jestli mám soubor na flashdisku, jestli mám nejauktuálnější verzi souboru. Soubor mám vždy po ruce, ať už použiji Windows PC, Windows Phone a v budoucnu i Windows tablet. Nevidím v tom nic složitého, naopak si myslím, že se jedá o mnohem jednodužší způsob než, který nabízí Google.
    Co se týče funkcí, Office Web Apps nemají tak rozsáhlé možnosti exportu, ale co do počtu funkcí jsou na tom minimálně srovnatelné (ne-li lépe) jako Google Docs.
    S rychlostí možná někdo může mít problém, ale jak se lze dočíst na stránkách Microsoftu ([url]http://technet.microsoft.com/en-us/library/ff431685.aspx[/url], instalace Silverlightu by měla zlepšit celkový dojem. Já osobně žádné problémy s rychlostí nemám.
    Nechci se zde hádat, jen si myslím, že článek mohl být napsán trochu lépe. Přijde mi, jako by byl zaměřen proti Office Web Apps a doporučoval jen Google Docs. Každý má své priority někde jinde, to je v pořádku, ale domnívám se, že se snadná a účinná spolupráce ve více lidech rozhodně není výsadou Google Docs, nýbrž výsadou Microsft Office Web Apps.